Wednesday, November 25, 2009

It's just some fucking friends you lost

I watched Der Untergang and finally got some inspiration to draw something again, if only a sketch. Hitler looked like a very tired and grumpy old man, and kinda... funny actually, in his long jacket and big hat. And I wanted to capture that.

3 comments:

Adam said...

hejsan!, jag gillar din ritstil och jag tycker den påminer mig om penny arcade (vilket e bra :D). kanske upprepar jag mig,i så fall ursäkta men vet du vad man kan få tag på (sketching manga style volyme1).
avslutningsviss undrar jag om du har några tips.
Har hållit på i 4 till 5 år e enligt mig, dålig fasst andra håller inte me (he halvblind :)).
Ursäkta spammen.
//Adam

Rasmus said...

Tackar Adam, inget att ursäkta för, jag blir naturligtvis bara glad av kommentarer :) Jag har fött höra innan att min stil påminner om Penny Arcade, men... tja, jag vet inte. Tycker det finns andra stilar det påminner mer om kanske, men det ligger säkert en hel del i det. Hursomhelst så ÄLSKAR jag Penny Arcade. Krahulik, som tecknar PA, är en av mina favorittecknare. Så, som sagt, jag blir väldigt glad av att höra det! :)

Svarade på din fråga (även om mitt svar var att jag egentligen inte har nåt svar :/) i kommentarerna på det andra inlägget.

Rasmus said...

Åh, och jag har egentligen inga vettiga "tips" så här på rak arm, jag försöker ju enbart lära mig också. Det bästa tipset jag kan ge, som allt ständigt kommer tillbaka till, är att rita rita rita. Övning ger färdighet heter det, och det stämmer verkligen. Vet att det är ett rätt tråkigt svar, men så är det. I övrigt är det bra att observera saker i verkligheten, och även i andra teckningar. Plocka ut teckningar du gillar, och identifiera VAD du gillar med dom.